Exclusive Networks start reeks van Security Awareness trainingen in samenwerking met Sectricity

Eind 2019 stelde Exclusive Networks CIO’s en CISO’s van de 600 grootste bedrijven in België de vraag hoe zij de security markt zien evolueren en waar zij de komende jaren zeker in gaan investeren. Uit dit marktonderzoek bleek dat heel wat breaches voortkomen uit een gebrek aan “security awareness van de gebruikers binnen de onderneming.

Dit was voor Exclusive Networks het signaal om te starten met een reeks van maandelijkse Security awareness trainingen voor eindklanten en IT resellers.

In samenwerking met Sectricity worden training sessies georganiseerd die geschikt zijn voor iedereen, van de receptioniste tot de CEO. Tijdens deze interactieve sessies krijgen de deelnemers een overzicht van de basis van IT-beveiliging. Ze maken op een luchtige manier kennis met de verschillende gevaren die er zijn (phishing mails, obscure websites, paswoord gevaren, …), hoe ze die kunnen detecteren en er gepast op reageren. Na deze training zijn de deelnemers in staat dagelijkse computerrisico’s te identificeren en te rapporteren. Dit kan variëren van het gebruik van sociale media, het herkennen van valse e-mails, het gebruik van onveilige wachtwoorden, tot het risico dat er kopieën op de kopieermachine blijven liggen.

Een eerste Security Awareness Training werd reeds georganiseerd voor Proximus SpearIT. De feedback was zeer positief en bevestigt dat er nood is in de markt aan dit soort trainingen.

Quote Luc Dehaene, Sales Director Proximus SpearIT:

“Great training, very entertaining and much appreciated by all the team members since many things in life can be safely ignored but ignoring Cybersecurity is an open invitation for disaster.”

Jürgen De Wolf, Marketing Manager van Exclusive Networks:

“In een moderne organisatie, waar iedereen met informatie omgaat, is het belangrijk dat iedereen zich bewust wordt van de risico’s die dit met zich meebrengt. Onze trainingen worden gegeven door ethische hackers van de firma Sectricity. Zij weten als geen ander hoe een hacker denkt en zijn dus best geplaatst om dit soort training te geven.”

Yves Van Tongerloo, oprichter van Sectricity:

“Onze filosofie is om security awareness training ten volle te laten beleven en ervaren vanuit een hacker perspectief. Geen saaie powerpoints dus, maar bevlogen hackers in hun beste doen. Elke training zit boordevol praktische voorbeelden en live hacking momenten – die bijblijven. Het is een uitstekende aanvulling op de technische cyber security oplossingen die Exclusive Networks in de markt zet en daarom is het zo’n prettige samenwerking.”

De Security Awareness trainingen worden sinds 2 juli klassikaal gegeven op maandelijkse basis, volledig veilig in lijn met de huidige COVID19 voorschriften.

Over Sectricity
Sectricity is een onafhankelijke netwerkorganisatie van gedreven ethische hackers. Ze verbeteren de kennis van goed digitaal gedrag bij verschillende personeelsgroepen met originele en aantrekkelijke cyber security awareness sessies die écht blijven hangen. Daarnaast brengen ze de zwakke punten van IT-bedrijfsomgevingen in kaart via een onafhankelijke rapportage met een duidelijke score en advies. Verder in het portfolio zitten ook nog phishing testen, e-learning, video’s, live hacking demo’s, cybersecurity escape games en game-driven learning.

Sectricity bereikte sinds 2017 al meer dan 350 klanten uit alle mogelijke sectoren. De meeste zijn Belgische of Nederlandse bedrijven al dan niet met paneuropese afdelingen.

Voor meer informatie over Sectricity, zie:
https://sectricity.com/