Fortinet: Najbolje pozicionirani proizvođač na tržištu

Kako bi upravljanje IT infrastrukturom korisnika bilo čim optimalnije, konvergencija mrežne infrastrukture i sigurnosti postaje sve češća i nužnija praksa. Takav pristup ujedno smanjuje troškove i složenost. Prema mišljenju stručnjaka, Fortinet je najbolje pozicionirani proizvođač na tržištu. Uz portfelj koji objedinjuje više od 50 sigurnosnih i mrežnih rješenja, Fortinet olakšava konvergenciju i podiže sigurnost na novu razinu.

Stručnjaci iz industrije i analitičari se u pravilu fokusiraju na tri segmenta kod procjene određenog proizvođača:

  • Wired i wireless infrastruktura
  • SD-WAN
  • Mrežni vatrozidi

Prema stručnjacima, Fortinet briljira u sva tri segmenta.

Pogledamo li Gartnerove Magic Quadrante iz 2022. godine, ustanovit ćemo da je Fortinet najbolje pozicionirani i zapravo jedini proizvođač koji se pojavljuje u sve tri ključne kategorije.

Fortinet: Pozicioniranje u Gartner Magic Quadrantima 2022.
Fortinet: Pozicioniranje u Gartner Magic Quadrantima 2022.

 

Gartner Magic Quadrant

Magic Quadrant je serijska publikacija izvješća koji donose široki pregled tržišnih pozicija IT konkurenata, a koje objavljuje IT konzultantska kompanija Gartner. Izvješća nastaju temeljem jedinstvenog kriterija ocjenjivanja tržišnih pozicija i grafičke obrade odnosno klasifikacije.

Magic Quadrant omogućuje korisnicima brz uvid u status određene tehnologije, odnosno proizvođača, i to u odnosu na specifične Gartnerove kriterije. Uz pružanje uvida u stvarno ostvarenje i učinkovitost određenog proizvođača u odnosu na njihove vizije, Gartner stvara tržišne trendove.

Zanima vas više informacija? Saznajte zašto se isplati postati Fortinet partner!