PA-400 NGFW: Firewall za SMB kompanije sa manjim budžetom

Kako bi povećale produktivnost i bile konkurentne na tržištu, mala poduzeća sve se više oslanjaju na digitalne usluge i tehnološka postignuća. Ipak, ovisnost o digitalnim uslugama povećava rizik od cyber napada. Mala poduzeća često nemaju dovoljno resursa za zaštitu svojih mreža i podataka, što ih čini privlačnom metom napadača.

Postoji nekoliko praksi koje male kompanije mogu primijeniti kako bi povećale otpornost, kao što je kontinuirana edukacija zaposlenika, redovito ažuriranje softvera i backup podataka, ali ovdje ćemo objasniti zašto je važno koristiti napredno NGWF rješenje.

Manje kompanije, koje ne raspolažu velikim budžetima i nemaju zaposlene osobe odgovorne za cyber sigurnost, mogu naići na izazove kod izbora rješenja koje donosi i visoku razinu sigurnosti i nizak TCO.

Zašto cyber napadači ciljaju podružnice i SMB sektor?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih su manje kompanije jako privlačna meta cyber napadača. Najvažniji su:

1) Manji budžeti: SMB kompanije i podružnice obično raspolažu s manjom količinom resursa za ulaganje u sigurnost. Manji budžeti tako znače i manje sofisticirana sigurnosna rješenja, što ih čini lakšim metama za napadače.
2) Manje znanja i vještina za bavljenje sigurnošću: SMB kompanije i podružnice najčešće nemaju IT odjele i sigurnosne stručnjake. U slučaju kad manja podružnica preko svoje mreže pristupa većoj organizaciji, napadači mogu ciljati manju kompaniju kao put do veće.
3) Veći broj uspješnijih napada: Napadači često ciljaju podružnice zbog potencijalno većeg broja uspješnih napada. Naime, korištena sigurnosna rješenja su često zastarjela, a to ih čini neefikasnim u eliminaciji sofisticiranih sigurnosnih rizika.

Postavlja se pitanje kako zaštititi SMB sektor i manje podružnice. Kako izabrati optimalno rješenje koje garantira zaštitu i usto ne ugrožava ionako male budžete?

NGFW koji garantira sigurnost i uštedu

Next-generation firewall je prisutan na tržištu više od 10 godina,  a “next-gen” u nazivu više ne pretpostavlja nešto revolucionarno. Ipak, neka se NGFW rješenja i dalje odvajaju od konkurencije.

PA-400 serija next-generation firewalla (NGFW) iz Palo Alto Networks posebno je namijenjena zaštiti manjih podružnica i SMB kompanija. PA-400 donosi visok stupanj fleksibilnosti i jednostavno upravljanje, što je idealno za organizacije koje imaju manje IT timove ili uopće nemaju zaposlenike zadužene za cyber sigurnost.

Uz jednostavnu implementaciju i automatsku konfiguraciju, PA-400 garantira jednaku zaštitu svih ispostava i udaljenih ureda. Dodatna prednost PA-400 serije je pružanje sigurnosti bez potrebe za lokalnim sigurnosnim stackom na svakoj pojedinoj lokaciji, što rasterećuje timove i smanjuje troškove.

Umjesto toga, ovu NGFW seriju odlikuje centralizirani način upravljanja sigurnošću. Uz kombinaciju naprednih funkcionalnosti poput web filtriranja, deep pocket inspection i kontrole aplikacije, NGFW uređaji iz PA-400 serije štite mreže od najrazličitijih tipova napada.

Next-generation firewall za svaku lokaciju

Iako je next-generation firewall zaštita tradicionalno namijenjena zaštiti velikih organizacija, Palo Alto Networks kroz PA-400 donosi enterprise level zaštitu malim kompanijama i SMB sektoru. Osim što garantira nizak TCO, implementacija, održavanje i rekonfiguracija je jednostavna, pa je PA-400 idealan za svaku lokaciju.

PA-400 osigurava identifikaciju svih dijelova mreže i aplikacija pod rizikom, te pruža kompletnu vidljivost. Budući da se podjednako fokusira na zaštitu on-site i remote korisnika, NGFW iz ove serije može pravovremeno detektirati sve korisnike čija aktivnost dovodi ili može dovesti do sigurnosnog incidenta.

Ugrađene ML (machine-learning) tehnike osiguravaju detekciju čak i od nepoznatih prijetnji. Osim implementiranih tehnika za zaštitu clouda, PA-400 donosi i napredno URL filtriranje i zaštitu DNS-a.

Najznačajnije funkcionalnosti PA-400 serije

  1.  Konsolidacija sigurnosnih rješenja
  2. Napredne performanse
  3. Jednostavno upravljanje
  4. Isplativost i ušteda
  5. Operativni sustav 

Zanima vas više informacija? Kontaktirajte nas!