Red Hat infrastruktura koja podržava razvoj 5G i IoT

Slovenski telekom T-2 je nedavno predstavio novu infrastrukturnu platformu izgrađenu na as-a-Service modelu s ugrađenom tehnologijom kontejnera i pohrane velikih razmjera. Uz pomoć Red Hat tehnologije otvorenog koda, T-2 je odgovorio na rastuću potrebu tržišta za uslugom koja omogućuje skalabilnost i razvoj na zahtjev. Osim implementacije mikro usluga, Red Hat platforma osigurava iznadprosječne mogućnosti uvida i visoke performanse na mrežnom rubu (edge) za širok spektar korisnika – od vladinih organizacija i javne uprave, preko poslovnih korisnika i energetskog sektora do start-up tvrtki.

T-2 je ovim potezom, kao jedan od najvećih slovenskih operatera, postao predvodnik u usvajanju hibridnih cloud tehnologija u cijeloj regiji. Prepoznavši mogućnosti digitalnog tržišta, T-2 je počeo graditi nove usluge koje će poslovnim korisnicima i javnim organizacijama omogućiti neometan rad u container, edge i IaaS okruženju. Red Hat donosi automatizaciju procesa i self-service IT model, čime je tvrtka svoju ponudu učinila fleksibilnijom i povećala produktivnost.

Zašto hibridni cloud?

Kako bi ostali konkurentni, pružatelji komunikacijskih usluga moraju konstantno osiguravati inovativno korisničko iskustvo. S druge strane, svaka nova aplikacija i usluga povećava složenost i troškove. Tvrtke su svjesne potrebe za migracijom u cloud, no kompletna migracija nije tako jednostavna.

Budućnost IT usluga je hibridna. Današnji krajnji korisnici očekuju isporuku najrazličitijih usluga – od on-prem do cloud – što povećava izazove za interne IT timove. Pružatelji usluga stoga moraju razviti fleksibilnu platformu koja pokriva sva okruženja i omogućuje razvoj aplikacija s uslugama koje osiguravaju integraciju, pohranu podataka i analitiku. Isto tako, takva platforma ne smije ograničavati budući razvoj.

Nove digitalne tehnologije, kao što su IoT i razvoj 5G mreže, kompletno transformiraju korisničko iskustvo i načine poslovanja. Njihovo će širenje kompletno promijeniti svaki poslovni sektor i utjecati na očekivanja korisnika. Kako bi odgovorile na buduće izazove, pružatelji usluga trebaju Infrastructure-as-a-Service (IaaS) rješenje koje omogućuje brzi razvoj i implementaciju usluga. Upravo takvo pruža Red Hat.

Zašto Red Hat?

Red Hat je sa sustavom otvorenog koda uspio revolucionirati način rada podatkovnih centara, a istovremeno pruža podršku za daljnji razvoj cloud-native usluga.

Red Hat OpenStack olatforma omogućuje fleksibilnu osnovu za computing, pohranu i umrežavanje diljem postojećih tradicionalnih aplikacija te razvoj i implementaciju u oblaku. Uz integraciju s OpenStack, Red Hat Ceph Storage osigurava trenutni Virtual Machine (VM) provisioning.

Kao Kubernetes kontejnerska platforma, OpenShift omogućuje automatizirane operacije u različitim okruženjima – on-prem, cloud i hibridnom. Postojeća platforma se proširuje s integriranim funkcionalnostima za pohranu i networking.

Izgradnja infrastrukturne platforme na Red Hat modelu omogućuje razvoj edge usluga, odnosno olakšava povezivanje IoT i drugih usluga sa središnjicom. Ovakva responzivna IT infrastruktura podržava mikro-servise, automatizaciju i naslijeđene sisteme, a usto donosi i sigurnost. Red Hat tehnologija pruža kompletni, integrirani softver paket koji pruža podršku poslovanju i potiče dodatni rast.

Za tvrtke koje se odlučuju na implementaciju ovakvog rješenja, najznačajniji benefiti su:

  • Stvaranje prihoda kroz uvođenje Infrastructure-as-a-Service ponude
  • Poboljšane mogućnosti pohrane i usklađenost za najtraženije aplikacije
  • Stvaranje agilnijeg okruženja s automatiziranim, self-service procesima
  • Fleksibilne mogućnosti razvoja i poboljšani odaziv usluga