Veracomp d.o.o. Sarajevo je postao Exclusive Networks BH d.o.o.

Kompanija Veracomp d.o.o. Sarajevo zvanično je promijenila ime u Exclusive Networks BH d.o.o. Promjena imena uvjetovana je akvizicijom grupe Veracomp S.A. u avgustu 2020. od strane kompanije Exclusive Networks, globalnog VAD distributera.

U januaru 2021. završio je proces prodaje Veracomp S.A. grupi Exclusive Networks, a kompanija je time postala dio Exclusive Networks CEE.

Promjena imena predstavlja kulminaciju procesa promjene vlasništva. Za Exclusive Networks, akvizicija kompanije Veracomp omogućuje jedinstvenu priliku za širenje i uspjeh u ovom dijelu Europe.

Kompanija Veracomp Hrvatska je u međuvremenu promijenila ime u Exclusive Networks Croatia d.o.o. Druge, regionalne podružnice kompanije (Srbija i Slovenija) mijenjat će ime u narednim sedmicama.

Pridruživanje Exclusive Networks grupi omogućuje poslovanje pod jedinstvenim „Local Sale, Global Scale“ modelom. Time se osigurava razmjena znanja i iskustava sa ekspertima diljem svijeta te razvoj u međunarodnim okvirima. Ovaj model ujedno omogućuje neovisnost te pružanje direktne tehničke i prodajne podrške.

O Exclusive Networks

Exclusive Networks je globalni specijalist za cyber sigurnost i digitalnu infrastrukturu koji korisnicima osigurava zaštitu i ubrzava digitalnu transformaciju. Ovaj osebujan pristup poslovanju partnerima omogućuje rast i donosi veću relevantnost za krajnje korisnike.

Kao distributer s dodatnom vrijednošću (VAD), Exclusive Networks nudi široku paletu proizvoda i usluga, uključujući napredne usluge logistike, te poslovnu, tehničku i marketinšku podršku.

S uredima u više od 40 zemalja svijeta, Exclusive Networks ima mogućnost pružanja usluga u više od 150 država diljem pet kontinenata. Kompanija je izgradila svoju poziciju na temelju prvoklasnog portfelja dobavljača te vrhunskog znanja i usluga – od pre i post-sales tehničke podrške do leasinga, obuke i drugih profesionalnih usluga.