Zaštita emaila uz Proofpoint Essentials kao prilika za MSSP

Zaposlenici predstavljaju najveću prijetnju za sigurnost organizacije. Jedan klik je dovoljan za aktivaciju phishing napada ili isporuku ransomwarea, a napadači to znaju i fokusiraju svoje napore na ljude. Budući da je većini organizacija prioritetnije osigurati IT infrastrukturu, napadači neometano šalju nesigurne URL-ove putem e-pošte i pristupaju osjetljivim podacima. Zaštita emaila je ključna. 

Napadom na zaposlenike, napadači lako pristupaju osjetljivoj financijskoj dokumentaciji ili korisničkim podacima korisnika. Zaštita emaila, odnosno email servisa je nužna. Proofpoint Essentials osigurava zaštitu e-maila i namijenjen je SMB tvrtkama, a ujedno je idealna opcija za MSSP tvrtke.

Cyber zaštita SMB tvrtki 

Uz Proofpoint Essentials, korisnici dobivaju zaštitu koja u fokus stavlja ljude te osigurava vidljivost, kontrolu i fleksibilnost. Osim što štiti e-mail, Proofpoint Essentials osigurava račune na društvenim mrežama. Rješenje je bazirano na cloudu te administratori ne trebaju brinuti o nadogradnjama i instalacijama jer se sva ažuriranja provode automatski.

Moderno i intuitivno sučelje pruža uvid u širu sliku prijetnji, zbog čega je omogućena brža reakcija. Administratori mogu lakše upravljati svim korisnicima i postavkama računa te brže donositi odluke o cyber sigurnosti, i to sve s jedne platforme.

Zaštita emaila uz Proofpoint Essentials kao prilika za MSSP

Proofpoint Essentials je kompatibilan s Office 365, a korisnik prilikom kupnje može birati između četiri dostupna paketa. Paketi su dizajnirani kako bi zadovoljili posebne potrebe korisnika, odnosno odgovarali proračunima manjih i srednjih poduzeća te partnera. Primjerice, Beginner paket osigurava anti-malware i anti-spam zaštitu, izvještavanje te provjeru attachementa i lažiranih poruka (BEC, Spoofing, Imposter). Ujedno je omogućena sinkronizacija s Microsoft Azure ili Exchange imenicima za sinkronizaciju mail adresa zaposlenika.

Security Awareness Training se pritom isporučuje kao add-on (uz dodatnu licencu). Pritom Proofpoint na mjesečnoj razini ažurira edukacijske materijale i phishing predloške (template), a krajnji korisnici ili partneri imaju mogućnost kreiranja vlastitih. Korisnicima SAT-a na raspolaganju su različiti edukacijski moduli, a oni se odnose na zaštitu e-maila i lozinki, interne prijetnje, privatnost i people-centric zaštitu.

Zaštita emaila uz Proofpoint Essentials kao prilika za MSSP

Zaštita Office 365 uz Proofpoint Essentials

Microsoft Office 365 svojim korisnicima pruža određenu vrstu sigurnosti, no za potpunu su zaštitu potrebe funkcionalnosti izvan Microsoftove ponude. Proofpoint Essentials pruža sveobuhvatnu zaštitu:

 • Multi-layered zaštita
 • Napredna zaštita od prijetnji
 • Kontinuitet e-pošte
 • Sigurna e-mail komunikacija
 • Zaštita računa na društvenim mrežama
 • Arhiviranje e-maila

Pogodnosti za MSSP tvrtke

Partner jednostavno upravlja svim licencama i pravima softvera koje prodaje korisnicima, a usto ima centralni pregled prodanih licenci (količina, datum isteka, itd.). Usto, Proofpoint Essentials MSSP tvrtkama osigurava:

 • Mogućnost prodaje usluga i ekspertize za održavanje usluge korisniku
 • Direktan pristup korisnikovom servisu
 • Jednostavna reakcija kod problema – Rekonfiguracija, upravljanje, rješavanje problema, kreiranje mjesečnih izvještaja
 • Postajanje korisnikovog “one stop shop” i oslonca kod pružanja drugih usluga
 • Širenje footprinta kod korisnika ne samo s PP Essentials proizvodima, nego i šire

Korištenje SAT softvera iz Proofpoint Essentials linije proizvoda omogućuje upravljanje svim korisnicima kroz centralnu točku. Također, osiguran je login u korisnikovu konzolu i direktni pristup svim postavkama i politikama. Ipak, najvažniji benefiti za tvrtke su:

 • Naplata po potrošnji (mjesečno)
 • Mogućnost prilagodbe sučelja (primjerice, dodavanja korisnikovog logotipa)
 • Upravljanje korisnicima (kreiranje korisnika, promjena licenci, brisanje, uvid u statistiku) putem API-ja (uz automatizaciju i jednostavniju integraciju u postojeće partnerove sustave)
 • Partner dobiva 50 NFR licenci
 • Partner može sam kreirati trial za demo ili proof of concept kod korisnika u trajanju od dva tjedna

Proofpoint Security Awareness Training je leader rješenje unutar Gartnerovog Magic Quadranta posljednjih šest godina.