Apex One to rule them all

Svi smo čuli za OfficeScan, a mnogi od vas ga i koriste. Kada govorimo o OfficeScanu, govorimo o vodećem rešenju za endpoint zaštitu. OfficeScan je već godinama u samom vrhu prema Gartner izveštajima.

OfficeScan je upravo promenio ime, a dobio mnogo novih mogućnosti.


Apex One™

Svojevrsna evolucija u sigurnosti za manja i veća preduzeća, Apex One kombinuje najbitnije mogućnosti zaštite endpointa:

  • otkrivanje i sprečavanje malware i ransomware pretnji
  • blokiranje ranjivosti
  • kontrolu nad aplikacijama
  • mogućnost računarske forenzike

Za one koji ne znaju, ovo je ranije bilo dostupno kroz četiri zasebna proizvoda: OfficeScan, Vulnerability Protection, Application Control i Endpoint Sensor.

Ideja je bila da se smanji vreme potrebno za inicijalno postavljanje i da se eliminiše potreba za višestrukim agentima nad radnim stanicama.

Sve ovo će olakšati administraciju, smanjiti potrebnu količinu računarskih resursa, a povećati efikasnost.

 

Koje novosti donosi Apex One:

  • Proširene mogućnosti otkrivanja i otklanjanja pretnji – poboljšane run-time in-memory detekcije. Isto tako, Trend Micro je postao lider po pitanju količine otkrivenih ranjivosti godišnje, kroz akviziciju Zero Day Initiative i Telus Security Labs. Na Windows klijentskim računarima pre-execution machine learning sada funkcioniše i bez potrebe za pristupom internetu. Ova opcija, zajedno sa device controlom, napokon je postala dostupna i za Mac računare.
  • Proširene mogućnosti istrage i računarske forenzike – Endpoint Sensor višestruko je poboljšan kroz upravljanje metapodacima, EDR-om (Endpoint detection and response) kao i podrškom za SaaS. Dodana je i nova mogućnost prikupljanja IOA (indicators of attack) kroz Smart Protection Network, kako bi se poboljšala sama dijagnostika.
  • All-in-one agent – četiri proizvoda u jednom agentu

 

Trend Micro Control Manager postaje Apex Central

Control Manager kakav znamo do sada dobija još veću važnost. Osim deljenja informacija između integrisanih proizvoda i detaljnih reporta, od sada je cela ideja upravljanja Apex One mogućnostima bazirana na mogućnostima Apex Central konzole. To je opcija koja je i pre postojala, ali je sada dodatno poboljšana.

Apex One je nastao kao odgovor na sve veće zahteve Trend Micro korisnika, a kroz predanost i trud Trend Microvih inženjera. Zameniće OfficeScan, Trend Microvu perjanicu endpoint zaštite. Svi korisnici moći će da naprave jednostavnu nadogradnju na novi proizvod – isto kao da migriraju na novu verziju OfficeScan servera.

U ovom trenutku, Apex One je dostupan isključivo kao SaaS usluga. Krajem februara 2019. godine, proizvod dolazi i on-premise, a razlike u mogućnostima između ove dve verzije neće postojati.


Za sve informacije o Trend Micro proizvodima, slobodno nas kontaktirajte!