FortiSASE: Prilika za MSSP-ove

Održavanje IT sigurnosti i povezivanje poslovnica te udaljenih korisnika – u doba kada sve više aplikacija i podataka odlazi u cloud – zahtijeva sve više vremena za konfiguraciju, patching i slično. Pružatelji upravljanih usluga (MSSP) koji održavaju firewall i druge elemente IT infrastrukture moraju ponuditi skalabilnu i sigurnu uslugu koja će biti profitabilna. Izazovi su očiti. Vremena za osnovno održavanje, kao što je sigurnosni patching, jednostavno nema (vidi primjer iz regije). SASE arhitektura pomaže MSSP partnerima i korisnicima premostiti trenutne izazove.

FortiSASE
SASE: Konzistentna zaštita svih lokacija i aplikacija, uz manje brige oko infrastrukture i uz fokus na sigurnost.

 

SASE (Secure Access Service Edge) konvergira tri osnovna elementa:

  1. Sigurno povezivanje lokacija i udaljenih korisnika s resursima unutar IT infrastrukture organizacije, uz konstantnu sigurnosnu provjeru uređaja – SD-WAN i ZTNA.
  2. Sigurni internet za korisnike, bez obzira gdje se nalazili, uz konzistentno definiranu politiku pristupa (single pane of glass) – Firewall-as-a-service (FWaaS) i Secure Web Gateway (SWG).
  3. Sigurno korištenje popularnih SaaS aplikacija (npr. MS365) koje mogu olakšati isporuku malwarea i ostalih prijetnji – Cloud Access Broker (CASB)

SASE ove funkcionalnosti u velikoj mjeri povjerava proizvođaču rješenja koji upravlja osnovnom infrastrukturom po SaaS principu, kako bi ona bila skalabilna i sigurna. Partner (MSSP) se tako može koncentrirati na širenje svoje baze korisnika, ali i na stvarnu sigurnost i praćenje infrastrukture svojih korisnika.

FortiSASE: Sveobuhvatno SASE rješenje

Fortinet u potpunosti integrira SD-WAN i sigurnosni stack (FWaaS, SWG, CASB) u svoje FortiSASE rješenje. Što je najvažnije, nudi MSSP-ovima jednostavan način nabave i potrošnje ove tehnologije.

Dodatno, postojećim partnerima i korisnicima NGFW rješenja, FortiSase dozvoljava iskorištavanje postojeće investicije Fortigate NGFW opreme sa SD-WAN ili ZTNA funkcionalnostima. FortiSASE stoga predstavlja priliku i za nove (greenfield) i za postojeće korisnike.

Uz cloud-based upravljanje i self-service dizajn, FortiSASE omogućuje jednostavno uključivanje (onboarding) korisnika. Usto, rješenje se isporučuje uz fleksibilni user-based model licenciranja.

Želite saznati više o FortiSASE rješenju? Javite nam se.