Identity as a Service kao prilika za MSSP

Napade na IT sustav organizacije najlakše je započeti krađom identiteta zaposlenika i preuzimanjem autoriziranog pristupa. Popularnost phishing i credential stuffing napada potvrđuje da napadači to znaju i vješto iskorištavaju. Stoga upravljanje identitetima i snažna autentikacija postaje vjerojatno najvažnije ulaganje u sigurnost i otpornost organizacije. MSSP tvrtke su kao pružatelji sigurnosnih usluga kroz Identity-as-a-Service model u mogućnosti brzo riješiti gorući problem identiteta, ponuditi konkretnu vrijednost korisnicima te otvoriti nove poslovne prilike.

Neovisno o veličini, sve se današnje tvrtke suočavaju s istim ili sličnim problemima u kontekstu upravljanja IT sustavom. Troškovi upravljanja, složenost i rizici u hibridnom i multi-cloud okruženju neprestano rastu. Da bi se potencijalni rizici smanjili, osigurala zaštita podataka i identiteta te ispunila očekivanja krajnjih korisnika, tvrtke trebaju dovoljan broj stručnih IT administratora. U pravilu, većina njih nema dovoljan broj internih zaposlenika koji bi mogli upravljati IT aplikacijama i infrastrukturom.

Prilika za MSSP 

Identity as a Service (IDaaS), kao ključna komponenta sigurnosnih usluga, jedno je od najbrže rastućih segmenata u kontekstu cloud computinga. Zbog toga raste i potreba za MSSP uslugama u kontekstu autentifikacijskih rješenja baziranih na oblaku. Osim što omogućuje razvoj i širenje tržišta, IDaaS vašoj MSSP tvrtki donosi i:

  • Redovite periodične prihode – Cijene za modele temeljene na SaaS-u se određuju po korisniku mjesečno, što vrlo brzo dovodi do stabilnih prihoda i diversificira vaš rizik
  • Zadržavanje korisnika – Usluge za upravljanje identitetima su trajne. Uzmimo za primjer Active Directory, uslugu koju je Microsoft predstavio prije više od 20 godina i koja se zadržala do danas. Čak i da žele, korisnici se AD teško mogu “riješiti”. IDaaS jednako tako omogućuje izgradnju dugoročnih odnosa s klijentima.
  • Mogućnosti pružanja usluga – Većina današnjih organizacija posluje u hibridnom i multi-cloud okruženju kojeg bezuspješno pokušavaju pojednostaviti. MSSP usluge time postaju gotovo pa neophodne.

Specifične prednosti Entrust Identity as a Service

Razvijajući IDaaS, Entrust je posebnu pozornost obratio na fleksibilnost i funkcionalnosti potrebne svim MSSP-ovima:

  • Multi-tenancy – Više klijenata na istoj konzoli uz jasno odvajanje podataka
  • Multi-tier – Višeslojno konfiguriranje partnera i klijenata s detaljnim izvještajima o upotrebi i naplati
  • White labeling – Mogućnost brendiranja usluge kao vlastite, i to uz mogućnost prilagodbe boja, loga i emaila
  • Fleksibilna pay-as-you-go cijena – Inventar nije potreban, a naplata se temelji na broju krajnjih korisnika
  • Sveobuhvatan set API-ja Web-based API-ji koji omogućuju jednostavnu integraciju s drugim aplikacijama i pružaju mogućnost automatizacije
  • Jednostavna instalacija i upravljanje – Jednostavan setup i podržana automatizacija uobičajenih administrativnih zadataka. Mogućnost korištenja podrške od strane Entrusta (24×7) ili pružanja vlastite u slučaju white labeling pristupa