Zaštita workloada u data centru i javnim cloudovima

Infrastruktura u organizacijama se danas najčešće temelji na serverima s nekom virtualizacijskom platformom. Problemi vidljivosti i sigurnosti serverskih OS-ova i aplikacija u takvim okruženjima su već poznati. Danas se IT infrastruktura dodatno komplicira s novim oblicima workloada poput kontejnera, te korištenjem IaaS i PaaS servisa na nekom od javnih cloudova kao što su Microsoft Azure, Amazon AWS ili Google GCP. Ova rastuća kompleksnost donosi nove izazove u sigurnosti.

U ovakvom hibridnom okruženju IT timovi ponekad teško mogu pratiti i sam broj cloud pružatelja usluga i servisa. Rastuća kompleksnost upravljanja okruženjem generira puno slabih točaka koje napadači sve češće koriste. Zaštita workloada je nužna, a kao rješenje Trend Micro je razvio Cloud One.

Trend Micro Cloud One SaaS – all-in-one rješenje za cloud, podatkovni centar i kontejnere

Sve veći broj organizacija kombinira virtualna, fizička i cloud rješenja u svakodnevnom poslovanju. Složenost upravljanja i smanjena vidljivost traže od organizacija operacionalizaciju sigurnosnog modela koji objedinjuje interne sigurnosne politike i osigurava skalabilnost, a može se primijeniti na niz workloadova diljem okruženja.

Rješenje nudi Trend Micro u vidu Cloud One. Razvijajući ovu platformu, inženjeri su na umu imali on-prem infrastrukturu (npr. Vmware), migraciju na cloud servise, razvoj native aplikacija u oblaku, kao i kombiniranje on-prem i cloud workloadova. Platforma je isporučena kao SaaS aplikacija, a štiti podatkovne centre, kontejnere i aplikacije u oblaku ili lokalnom data centru. Platforma predstavlja evoluciju Trend Micro Deep Security rješenja, te riješava sve tradicionalne probleme sigurnosti workload-ova: od detekcije malwarea, preko detekcije neautoriziranih promjena na file sustavu, do IPS mrežne provjere i virtualnog krpanja (virtual patching) sigurnosnih propusta u OS-u i aplikacijama.

Dodatno, Cloud One se integrira sa svim ključnim servisima rastuće infrastrukture: od on-prem Active Directory-a, HyperV ili Vmware Vsphere sloja, pa sve do Microsoft Azure, Amazon AWS ili Google Clouda. Na taj način omogućava se automatizacija i otvara put za orkestraciju sigurnosti.

Platforma nadgleda cijeli mrežni promet na razini servera ili kontejnera, te štiti od svih potencijalnih napadača. Kontejner image-i se kontinuirano skeniraju s ciljem uočavanja malwarea, ranjivosti ili aplikacijskih tajni. Trend Micro Cloud One štiti servere i kontejnere u realnom vremenu, i to iz jedne nadzorne točke. IT timovima je omogućen trenutan uvid u status rizika, odnosno otklanjanje bilo kakvih prijetnji kroz praćenje jednostavnih vodiča ili automatsko upravljanje. Tako se kontinuirano osigurava zaštita te usklađenost.

Zaštita workloada uz Trend Micro Cloud One

Zaštita workloada uz Trend Micro Cloud One

Osim što se odlikuje multifunkcionalnim sigurnosnim tehnikama, testiranje, implementacija i konfiguracija platforme pruža jednostavno korisničko iskustvo. IPS (Intrusion Prevention Systems) omogućuje zakrpe ranjivosti putem „virtualnog“ sustava zakrpa i zaštitu legacy sustava koji inače ne bi dopuštali zakrpe (npr., Windows 2003, 2008). Također, platforma osigurava efikasnu inspekciju logova i integrirani nadzor.

Cloud One efikasno skenira viruse i prijetnje, a opterećenje je pritom vrlo malo. Vrijeme se štedi, vidljivost povećava, a automatizirane funkcije osiguravaju operativnu efikasnost i usklađenost. Kada kažemo da platforma ima automatizirane funkcije, ustvari mislimo na mogućnost dodavanja novih servera (primjerice, Amazon) prilikom njihova pojavljivanja, bez intervencije ili znanja samih IT administratora. Kao cloud-native security rješenje, platforma se svaki tjedan nadograđuje novim funkcionalnostima, bez utjecaja na pristup ili  korisničko iskustvo.

Trend Micro Cloud One je usklađen i integriran s, između ostalih, Microsoft Azure, Amazon AWS, VMware i Google Cloud platformama. Dodatno, platforma se odlikuje jednostavnošću i fleksibilnošću u zaštiti oblaka tijekom procesa migracije i proširenja.

Workload Security, prethodno poznata kao Deep Security as a Service, osigurala je Trend Micru leadership poziciju u kontekstu zaštite clouda i drugih okruženja, uključujući i data centre. Zaštita workloada i zaštita klasičnih servera nadopunjena je drugim rješenjima:

  • Container Security (Kubernetes, SNYK, Microsoft AKS, Amazon EKS…)
  • Application Security (AWS Fargate, AWS Lambda, Azure)
  • File Storage Security (Azure Blob Storage, Google Cloud, Amazon S3 Bucket…)
  • Conformity (AWS, Azure, Google Cloud…)
  • Network Security

 

Klikom na video, provjerite kako Trend Micro Cloud One rješava sve sigurnosne izazove današnjice.

Koje su glavne prednosti Trend Micro Cloud One?

Budući da su velike organizacije, male tvrtke i privatni korisnici podjednako izloženi sigurnosnim prijetnjama, zaštita virtualnih, kontejner i cloud okruženja ne može se smatrati opcionalnom. Trend Micro Cloud One nudi superiornu zaštitu od svih prijetnji, uključujući ransomware i napade na poslovne email poruke.

  • Mnoštvo sigurnosnih mogućnosti i rješenja u jedinstvenom all-in-one proizvodu
  • Zaštita od svih ranjivosti i end-of-life (EOL) proizvoda
  • Usklađenost s regulativama poput GDPR
  • Smanjenje troškova