Red Hat infrastruktura koja podržava razvoj 5G i IoT

Kompanija T-2 je nedavno predstavila novu infrastrukturnu platformu izgrađenu na as-a-Service modelu s ugrađenom tehnologijom kontejnera i skladištenje velikih razmera. Uz pomoć Red Hat tehnologije otvorenog koda, T-2 je odgovorio na rastuću potrebu tržišta za uslugom koja omogućava prilagodljivost i razvoj na zahtev.

Osim implementacije mikro usluga, Red Hat platforma osigurava nadprosečnu mogućnost uvida i visoke performanse na mrežnom rubu (edge) za širok spektar korisnika – od vladinih organizacija i javne uprave, preko poslovnih korisnika i energetskog sektora do start-up kompanija. T-2 je ovim potezom, kao jedan od najvećih slovenskih telekoma, postao predvodnik u usvajanju hibridnih cloud tehnologija u celoj regiji.

Prepoznavši mogućnost digitalnog tržišta, T-2 je počeo graditi nove usluge koje će poslovnim korisnicima i javnim organizacijama omogućiti neometan rad u container, edge i IaaS okruženju. Kroz automatizaciju procesa i self-service IT model, kompanija je svoju ponudu učinila fleksibilnijom i povećala produktivnost. 

Zašto hibridni cloud? 

Kako bi ostali konkurentni, pružatelji komunikacijskih usluga moraju konstantno osiguravati inovativno korisničko iskustvo. S druge strane, svaka nova aplikacija i usluga povećava složenost i troškove. Kompanije su svesne potrebe za migracijom u cloud, no kompletna migracija nije tako jednostavna. 

Naime, budućnost IT usluga je hibridna. Današnji krajnji korisnici očekuju isporuku najrazličitijih usluga – od on-prem do cloud – što povećava izazove za interne IT timove. Pružatelji usluga stoga moraju razviti fleksibilnu platformu koja pokriva sva okruženja i omogućava razvoj aplikacija s uslugama koje osiguravaju integraciju, skladištenje podataka i analitiku. Isto tako, takva platforma ne sme ograničavati budući razvoj. 

Nove digitalne tehnologije, kao što su IoT i razvoj 5G mreže, kompletno transformišu korisničko iskustvo i načine poslovanja. Njihovo će širenje kompletno promeniti svaki poslovni sektor i uticati na očekivanja korisnika. Kako bi odgovorile na buduće izazove, pružaocima usluga treba Infrastructure-as-a-Service (IaaS) rešenje koje omogućava brzi razvoj i implementaciju usluga. 

Zašto Red Hat? 

Red Hat je sa sastavom otvorenog koda uspeo revolucionisati način rada podataka, a istovremeno pruža podršku za daljnji razvoj cloud-native usluga. 

Red Hat OpenStack Platforma omogućava fleksibilnu osnovu za computing, skladištenje i umrežavanje delom postojećih tradicionalnih aplikacija te razvoj i implementaciju u oblaku. Uz integraciju s OpenStack, Red Hat Ceph Storage osigurava trenutni Virtual Machine (VM) provisioning. 

Kao Kubernetes kontejnerska platforma, Red Hat OpenShift omogućava automatizovane operacije u različitim okruženjima – on-prem, cloud i hibridnom. Postojeća platforma se proširuje s integrisanim funkcijama za skladištenje i networking. 

Izgradnja infrastrukturne platforme na Red Hat modelu omogućava razvoj edge usluga, odnosno olakšava povezivanje IoT i drugih usluga sa centralnim. Ovakva responzivna IT infrastruktura podržava mikro-servise, automatizaciju i nasleđene sisteme, a uz to donosi i sigurnost. Red Hat tehnologija pruža kompletni, integrisani softver paket koji pruža podršku poslovanju i podstiče dodatni rast. 

Za kompanije koje se odlučuju na implementaciju ovakvog rešenja, najznačajniji benefiti su: 

  • Stvaranje prihoda kroz uvođenje Infrastructure-as-a-Service ponude 
  • Poboljšane mogućnosti pohrane i usklađenost za najtraženije aplikacije 
  • Stvaranje agilnijeg okruženja s automatskim, self-service procesima 
  • Fleksibilnu mogućnost razvoja i poboljšani odaziv usluga